خورش کرفس یکی از غذاهای مهم و خوش طعم ایرانی می باشد که این خورشت در عین مقوی بودن به خاطر کرفس و گوشت بسیارخوشمزه نیز می باشد

مواد لازم خورشت کرفس خوشمزه و دلچسپ

  • گوشت خورشتی :400 گرم
  • ساقه کرفس خرد شده :1 عددبزرگ
  • پیاز نگینی خرد شده :1 عدد بزرگ
  • نعناع و جعفری :400 گرم
  • آبغوره :نصف لیوان
  • زرد چوبه :1 قاشق مربا خوری
  • نمک ، فلفل قرمز :به میزان دلخواه
  • آب  :2 لیتر

خورش کرفس

 

مرحله اول

کرفس‌ها را خوب با آب شسته و اندازه یک بند انگشت خرد کنید. یک قابلمه برداشته و کرفس‌ها را با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. سپس برگ‌های نازک کرفس، تره، جعفری و نعناع را ریز خرد کرده و در باقی مانده روغن سرخ کنید.

مرحله دوم

گوشت را نیز در انداره‌های متوسط خرد کنید.

پیاز را خرد کرده و در یک قابلمه جدا سرخ کنید. وقتی پیاز کمی نرم و نیمه سرخ شد، مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده و گوشت را اضافه کنید.

مرحله سوم

در ادامه سبزی‌های سرخ شده و کرفس را به گوشت اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس مقداری آب اضافه کرده و در قابلمه را ببندید تا مواد خورشت پخته شوند. بعد از این که خورش پخته شد، نمک وآبغوره را اضافه کرده و ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا خورش هم جا بیفتد و چاشنی‌ها به خورد خورش بروند. وقتی خورش به روغن افتاد، آن را در ظرفی مناسب، همراه برنج زعفرانی سرو کنید.

نکاتی ریز در خوشمزه تر کردن خورشت کرفس :

  1. اگر بخواهید در خورشت از گوشت گوسفندی استفاده کنید باید از همان ابتدای پخت همه مواد را با همراه گوشت تفت دهید. چون گوشت گوسفند زود پز است.
  2. بجای آبغوره یا آب نارنج میتوانید از لیموعمانی برای مزه دار کردن خورش استفاده کنید.برای این کار دو یا سه عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و نیم ساعت قبل از پایان  پخت داخل خورش بیندازید.
  3. برای جا افتادن و خوشمزه تر شدن خورشت باید حرارت را کم کنید تا خورشت به آرامی بپزد.
  4. برای لذیذ تر شدن خورش کرفس میتوانید از استاک استفاده کنید.
  5. برای اینکه رنگ و طعم جعفری از بین نرود بهتر است در اواخر پخت آن را به خورشت اضافه کنید.در ضمن جعفری را نباید زیاد سرخ کنید چون طعم و بو و خاصیتش را از دست می دهد.
  6.  از گوشت مرغ هم می توانید برای تهیه خورش کرفس استفاده کنید.
  7. بر حسب سلیقه تان در خورشت کرفس میتوانید از لوبیا چیتی هم استفاده کنید.
  8. خوشمزه شدن خورشت کرفس به نازکی و جوانی ساقه های کرفس است.
  9.  استفاده از نعنا و جعفری در خورشت کرفس طعم بی نظیری به این خورشت میدهد و طعم آن را همه پسند میکند.
  10. بجای لیمو عمانی که ممکن است مزه تلخی به خورشت بدهد استفاده از آب لیموی تازه اولویت بیشتری دارد.
  11.  برگ های کرفس را با کره تفت دهید تا عطر و طعم خورشت شما  فوق العاده ای شود.
  12. سبزیجات استفاده شده در خورشت کرفس نیازی به سرخ شدن ندارند و تنها تفت دادن آن ها کافیست.
  13.  توجه داشته باشید که گوشت گوساله و سبزیجات نباید همزمان به خورشت اضافه شوند. زیرا گوشت برای کامل پخته شدن به زمان زیادتری نیاز دارد.
  14.  اضافه کردن آب گوشت می تواند طعم خورشت کرفس شما را چند برابر کند.
  15. زردچوبه و زعفران جزو ادویه های مهم و اصلی این خورشت هستند.
  16. برای اینکه خورشت شما ترش نشود بهتر است موقع اضافه کردن آب لیمو آن را کم کم به خورشت اضافه کنید.
  17. خورشت کرفس هر چه قدر زمان زیادی بپزد جا افتاده تر میشود.
  18. اگر سبزی های این خورشت پس از شستن  به طور کامل خشک نشوند در هنگام پخت له می شوند.
  19.  برای خوش طعم کردن خورش میتوانید یک تکه گوشت چربی دار داخل آن بریزید.
  20. اگر بخواهید از رب در خورشت کرفس استفاده کنید باید بعد از سرخ شدن گوشت رب را به آن اضافه کنید.
  21. در هنگام خرد کردن ساقه های کرفس نخ ها را از بالای آن بکشید و خارج کنید.
  22. برگ های ظریف کرفس را خرد کنید و در خورشت استفاده کنید.
  23. در سبزی خورشت کرفس به اندازه نصف جعفری یا کمتر ،نعنا بزنید .سبزی ها را ریز خرد و سرخ کنید وساقه های نعنا را در سبزی خرد نکنید.
  24. .سعی کنید همیشه خورشت را با مقدار مشخصی اب بپزید تا کم یا زیاد نباشد. اگر آب خورش کم شد مقداری اب جوش داخل آن بریزید.
  25. از کنگر و ریواس هم برای خوشمزه تر کردن خورشت کرفس میتوانید استفاده کنید. به این شکل که کنگر را مانند کرفس به اندازه یک بند انگشت خرد کنید و کمی تفت دهید و با بقیه مواد مخلوط کنید.

 

منبع:میهن بلاگ