مهمترین نکات تهیه ترشی خانگی:
استفاده از ترشی در کنار غذا باعث هضم بهتر غذا می شود و سوخت و ساز بدن را بالا می برد و هم اینکه ما بیشتر از غذا خوردن لذت می بریم و پزشکان نیز توصیه کرده اند در کنار غذاهای گوشتی مخصوصا گوشت حیوانی از ترشیجات مختلف استفاده کنید چون برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی بسیار موثر است.
نکات مهم تهیه ترشی :
- مقدار سرکه باید به حدی باشد تا روی مواد اولیه ترشی ها را بگیرد.
- همچنین محلول نمک و سرکه که اضافه میکنید را باید بچشید تا بی نمک و یا شور نشود.
- سرکه باید خالص باشد و بهترین سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور و سرکه سیب است.
- برای اینکه ترشی عطر و طعم خوبی بگیرد باید ادویه های مناسبی مانند فلفل قرمز، فلفل سبز، سیاه دانه، شوید خشک، زیره،برگ آلبالو و برگ مو استفاده کنید.
- سبزی ترشی باید از این 7 سبزی باشد( نعناع، گشنیز، جعفری، شوید، ریحان، مرزه و ترخان)
- جوشاندن میوه ها مورد استفاده در سرکه قبل استفاده در تهیه ترشی بسیار مهم است.
- انتخاب ظرف مناسب در تهیه ترشی بسیار مهم است( ظرف پلاستیکی ممنوع است و باید از ظروف بلوری، سفالی یا چوبی استفاده کنید)
- استفاده از ظروف شیشه ای تیره برای اینکه عطر و طعم ترشی را در گذر زمان تغییر نمی دهد بسیار توصیه می شود.
- باید ترشی در محیط خنک نگهداری کنید تا آماده شود.
ترفند جلوگیری از کپک زدن ترشی:
ترفند کپک نزدن ترشی بسیار ساده و کاربردی می باشد فقط باید به دقت این نکات را رعایت کنید.
سرکه را قبل از استفاده بجوشانید و منتظر بمانید سرد شود و سپس استفاده کنید.
ریختن مقدار کمی روغن مایع و روغن زیتون روی ترشی از کپک زدن آن جلوگیری میکند.
هیچ گاه قاشق خیس را درون ظرف ترشی نکنید چون باعث کپک زدن ترشی می شود.
استفاده از مواد اولیه و سبزیجات تازه و شستن مناسب آنها به نحوی که لا به لای ساقه های گل کلم ها به خوبی تمیز شوند.
بعد از شستن مواد اولیه باید رطوبت آنها را به وسیله یک دستمال تمیز بگیرد تا ترشی کپک نزند . برای این کار می توانید مواد را روی دستمال نخی تمیز پهن کنید تا رطوبت آن خارج شود.
همچنین بخوانید:
استفاده از گلپر به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی آن بسیار در جلوگیری از کپک زدن ترشی موثر است.
بستن درب ظرف ترشی به نحوی که هیچگونه هوایی داخل ظرف نرود.
قرار دادن ظرف ترشی در محیطی دور از نور آفتاب با دمای مناسب بسیار مهم است.