ترشی انبه یکی از انواع ترشی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرهای جنوبی کشورمان می باشد. ترشی انبه هم مانند ترشی های جنوبی مثل ترشی بندری طعمی تند دارد و به صورت تکه ای یا لیته تهیه می شود.
مواد لازم ترشی انبه
- سیر 6 حبه
- انبه زرد 2 عدد
- سرکه 1 پیمانه
- روغن زیتون ½ پیمانه
- فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- سیاه دانه 1 قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی انبه:
ابتدا پوست انبه ها را بگیرید و به صورت خلالی برش بزنید و خرد کنید. انبه ها را در یک ظرف مناسب بریزید و روی آن ها به مقدار دلخواه نمک بپاشید. ابتدا کمی نمک بپاشید و مزه کنید که شور نشود، اگر نمکش کم بود کمی دیگر اضافه کنید. سایر ادویه ها و فلفل ها به جز شکر و سیاه دانه ها را هم اضافه کنید.
همچنین بخوانید:
انبه های مزه دار شده را به مدت نیم ساعت در آفتاب بگذارید تا حسابی شیره انبه بیرون بیاید. در این فاصله سرکه و روغن زیتون را در قابلمه بریزید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا به دمای جوش برسد. انبه های مزه دار شده را به همراه سیر له شده در یک قابلمه جداگانه بریزید و شکر را هم به آن ها اضافه کنید. حالا سرکه جوشیده را کم کم به انبه ها اضافه کنید.
سرکه باید فقط روی انبه ها را بپوشاند و به حدی باشد که بتوان انبه ها را با قاشق هم زد. شعله گاز را زیاد کنید تا به مدت 5 دقیقه انبه و سرکه روی شعله بجوشند و بپزند.
شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید ترشی سرد شود و سپس سیاه دانه را به ترشی اضافه کنید. ترشی انبه شما با غلظتی خوب و مناسب به همین راحتی آماده است. ترشی را در ظرف تمیز، خشک و بدون بو بریزید و درب ترشی را محکم ببندید. ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
منبع: tamkhob